Прессъобщение за турнирa на “БЕСТ” в Стара Загора

To read the Press Release in English click here!

СТАРА ЗАГОРА Е ДОМАКИН НА ПЪРВОТО СЪСТЕЗАНИЕ НА ФОНДАЦИЯ “БЕСТ”
ЗА НАСТОЯЩАТА 2015/2016 УЧЕБНА ГОДИНА

На 14-15 ноември ГПЧЕ “Ромен Ролан”, Стара Загора ще приветства над 200 ученици, учители и съдии от южна България за първия турнир, организиран от Фондация “БЕСТ” през настоящата 2015/2016 учебна година. Състезанието ще започне събота сутрин и ще завърши неделя следобед. Учениците ще се състезават в следните дисциплини: дебати, публична реч и други сценични изкуства – всички от които на английски език.

Това ще е първият турнир на Фондацията тази учебна година и първият областен турнир в историята на “БЕСТ”. Поканени са училища от различни градове из южна България – Пловдив, Пазарджик, Благоевград, Бургас, Димитровград, Хасково, Сливен, Смолян, и разбира се Стара Загора. Управителят на “БЕСТ” Ана Фюселие каза, че е приятно изненадана от очаквания брой участници, имайки предвид, че турнирът е областен, а не национален. “Предвиждахме между 100 и 150 участници, а сега очакваме поне 160, част от които ще представят училища за първи път на състезания на “БЕСТ”. Въодушевени сме от този растеж на интереса към нашите турнири, особено на такъв ранен етап през учебната година.”, казва Ана.

След турнирa в Стара Загора Фондацията ще организира турнири в други седем града из България през есента на 2015 и пролетта на 2016 година. Следващият ще бъде в Русе на 21-22 ноември.

За Фондация “БЕСТ”
“БЕСТ” на английски е съкращение на “Български турнири по английска реч и дебати”. Основана през 2013 година, Фондация “БЕСТ” предоставя на българските ученици, изучаващи английски език, възможност да бъдат част от общност, където не само да усъвършенстват уменията си по английски език, но и да постигнат личностно развитие. “БЕСТ” си поставя за цел да мотивира учениците да мислят критически, да се изразяват креативно, и да бъдат част от общество, което активно се интересува от бъдещето и успеха на България.