Прессъобщение преди турнирa на “БЕСТ” в Русе

СЪСТЕЗАНИЕТО НА ФОНДАЦИЯ “БЕСТ” В РУСЕ Е С НАД 150 УЧАСТНИЦИ

На 21-22 ноември АГ “Гео Милев”, Русе ще приветства над 200 ученици, учители и съдии от североизточна България за втория турнир, организиран от Фондация “БЕСТ” през настоящата 2015/2016 учебна година. Учениците ще се състезават в следните дисциплини: дебати, публична реч и други сценични изкуства – всички от които на английски език.

Това ще е вторият турнир на Фондацията тази учебна година. Ще присъстват над 150 ученици, които ще представят училища от различни градове из северна и източна България – Ловеч, Габрово, Добрич, Варна, Шумен, Плевен, Силистра, и разбира се Русе. Очакваме и няколко специални гости: Скот Ригети – координатор на българския клон на комисия Фулбрайт в американското министерство на външните работи, Анджела Родел – изпълнителен директор на Българо-американската комисия за образователен обмен Фулбрайт, Илиана Димитрова и Рада Кънева – програмни координатори за стипендианти от САЩ.

След състезанието в Русе Фондацията ще организира своя трети и последен есенен турнир, който ще се състои в Монтана на 5-6 декември. Първият пролетен турнир след зимната почивка ще се проведе през месец февруари.