Прессъобщение преди турнирa на “БЕСТ” в Монтана

To read the Press Release in English click here!

ФОНДАЦИЯ “БЕСТ” ПРИКЛЮЧВА ЕСЕННИЯ СЪСТЕЗАТЕЛЕН КРЪГ С ТУРНИР В МОНТАНА

На 5-6 декември ученици и учители от северна и западна България ще се съберат в ГПЧЕ “Петър Богдан”, Монтана за областен турнир на Фондация “БЕСТ”. Това е третият от шест областни турнири, организирани тази учебна година, и първият турнир в Монтана. Отбори ще представят София, Перник, Правец, Плевен, Враца, Видин и разбира се – Монтана. Учениците ще се състезават в следните дисциплини: дебати, публична реч и други сценични изкуства – всички от които на английски език.

След състезанието в Монтана ще има прекъсване за празниците и Фондацията ще възобнови турнирната си дейност през пролетта, организирайки още три областни състезания, квалификационен турнир за САЩ в Благоевград и национално състезание в София за закриване на учебната 2015/2016 година.

За Фондация “БЕСТ”
“БЕСТ” на английски е съкращение на “Български турнири по английска реч и дебати”. Основана през 2013 година, Фондация “БЕСТ” предоставя на българските ученици, изучаващи английски език, възможност да бъдат част от общност, където не само да усъвършенстват уменията си по английски език, но и да постигнат личностно развитие. “БЕСТ” си поставя за цел да мотивира учениците да мислят критически, да се изразяват креативно, и да бъдат част от общество, което активно се интересува от бъдещето и успеха на България.