Прессъобщение преди турнирa на “БЕСТ” в Пазарджик

To read the Press Release in English click here!

ПАЗАРДЖИК ОТНОВО ПРИВЕТСТВА ФОНДАЦИЯ “БЕСТ”

На 13-14 февруари ЕГ “Бертолт Брехт” ще бъде домакин на турнир по реч и дебати за втори път. Тази година турнирът ще бъде регионален, а не национален, посрещайки представители от десет града из южна България. Учениците ще се състезават в следните дисциплини: дебати, публична реч и други сценични изкуства – всички от които на английски език.

Представители от комисията “Фулбрайт” и основателите на “БЕСТ” ще посетят турнира като специални гости. Присъстващите ще отбележат празника на св. Валентин по време на цялото състезание с масова размяна на валентинки.

Турнирът в Пазарджик е първият от пролетния кръг областни турнири на Фондацията. Следващото състезание ще се проведе в Силистра на 20-21 февруари.

За Фондация “БЕСТ”
“БЕСТ” на английски е съкращение на “Български турнири по английска реч и дебати”. Основана през 2013 година, Фондация “БЕСТ” предоставя на българските ученици, изучаващи английски език, възможност да бъдат част от общност, където не само да усъвършенстват уменията си по английски език, но и да постигнат личностно развитие. “БЕСТ” си поставя за цел да мотивира учениците да мислят критически, да се изразяват креативно, и да бъдат част от общество, което активно се интересува от бъдещето и успеха на България.