Прессъобщение преди турнирa на “БЕСТ” в Силистра

To read the Press Release in English click here!

СИЛИСТРА ЗА ПЪРВИ ПЪТ ДОМАКИН НА“БЕСТ” ТУРНИР

На 20-21 февруари ПГСУАУ “Атанас Буров” ще бъде домакин на турнир по реч и дебати, организиран от Фондация “БЕСТ”. Това ще е първият турнир за училището, както и за град Силистра. Учениците ще се състезават в следните дисциплини: дебати, публична реч и други сценични изкуства – всички от които на английски език.

Регионалният турнир ще посрещне представители от дванадесет града из североизточна и централна България, включително и два отбора от Силистра. “БЕСТ” очаква състезанието да бъде посетено от около 140 ученици. Представители на комисията “Фулбрайт” и някои от основателите на “БЕСТ” ще посетят турнира като специални гости.

Турнирът в Силистра е вторият от пролетния кръг областни турнири на Фондацията. Следващото състезание ще се проведе в Перник на 5-6 март, и ще бъде последвано от квалификационния турнир за САЩ през края на март. Турнирната година ще бъде официално закрита с национален турнир в Пловдив през април.

За Фондация “БЕСТ”
“БЕСТ” на английски е съкращение на “Български турнири по английска реч и дебати”. Основана през 2013 година, Фондация “БЕСТ” предоставя на българските ученици, изучаващи английски език, възможност да бъдат част от общност, където не само да усъвършенстват уменията си по английски език, но и да постигнат личностно развитие. “БЕСТ” си поставя за цел да мотивира учениците да мислят критически, да се изразяват креативно, и да бъдат част от общество, което активно се интересува от бъдещето и успеха на България.