Прессъобщение преди турнирa на “БЕСТ” в Перник

To read the Press Release in English click here!

ПЕРНИК Е ДОМАКИН НА ПОСЛЕДНИЯ РЕГИОНАЛЕН ТУРНИР НА ФОНДАЦИЯ “БЕСТ” ЗА УЧЕБНАТА ГОДИНА

ГПЧЕ „Симеон Радев“ в Перник ще посрещне Фондация “БЕСТ” на 5-6 март за последния ѝ регионален турнир за учебната година. С над 150 регистрирани ученици от градове из западна България, “БЕСТ” очаква това да е най-големият регионален турнир за годината, както и най-празничният – ще се състои през уикенда непосредствено след деня на Освобождението на България и Баба Марта. Представители на важен спонсор на “БЕСТ” – комисията “Фулбрайт”, както и някои от основателите на “БЕСТ”, ще посетят турнира като специални гости.

Следващите състезания ще са на национално ниво. Първо ще се проведе турнирът за класиране за САЩ в Благоевград на 26-27 март, а след това националният на 22-24 април в София.

За Фондация “БЕСТ”
“БЕСТ” на английски е съкращение на “Български турнири по английска реч и дебати”. Основана през 2013 година, Фондация “БЕСТ” предоставя на българските ученици, изучаващи английски език, възможност да бъдат част от общност, където не само да усъвършенстват уменията си по английски език, но и да постигнат личностно развитие. “БЕСТ” си поставя за цел да мотивира учениците да мислят критически, да се изразяват креативно, и да бъдат част от общество, което активно се интересува от бъдещето и успеха на България.