Прессъобщение преди турнирa на “БЕСТ” в София

To read the Press Release in English click here!

ФОНДАЦИЯ “БЕСТ” ОРГАНИЗИРА НАЦИОНАЛНИЯ СИ ТУРНИР В СОФИЯ

Втора АЕГ “Томас Джеферсън” и СУ “Св. Климент Охридски” ще са домакини на националния турнир по реч и дебати на английски език, организиран от Фондация “БЕСТ”. Закривайки турнирната 2015/2016 година, в която се състояха шест регионални турнира и един квалификационен турнир, националният турнир ще събере над 400 ученици, съдии и доброволци в София за тридневно състезание по реч и дебати на английски език.

Този турнир ще бъде едно от най-големите академични състезания на гимназиално ниво в България, каза управителния директор на “БЕСТ” Ана Фюселие. “Предоставяме на изучаващите английски език възможността да развиват уменията си за публична реч и критическо мислене в невероятна англоговоряща среда. БЕСТ наистина е нещо единствено по рода си в България”. На състезанието ученици от осми до дванадесети клас ще се състезават изцяло на английски език в различни дисциплини – оригинално ораторство, рецитиране на проза и поезия, драматически дует, както и дебат с формат “World Schools”.

Според Фюселие, “Тази година беше много активна за БЕСТ. За първи път организираме регионални турнири, и след шест такива в три различни области сме развълнувани да съберем всички отбори от трите области за един голям турнир. Нивото на състезание ще бъде много високо.”

Петък и събота турнирът ще се проведе във Втора АЕГ “Томас Джеферсън” и ще бъде закрит в неделя с финални кръгове и церемония в СУ “Св. Климент Охридски”. Както винаги турнирът ще посрещне специални гости, които включват заместник-министъра на образованието и науката Диян Стаматов, президента на Американския университет в България Страци Кулински, изпълнителния директор на Заедно в час Евгения Пеева, и изпълнителния директор на комисията “Фулбрайт” Анджела Родел.

За Фондация “БЕСТ”
“БЕСТ” на английски е съкращение на “Български турнири по английска реч и дебати”. Основана през 2013 година, Фондация “БЕСТ” предоставя на българските ученици, изучаващи английски език, възможност да бъдат част от общност, където не само да усъвършенстват уменията си по английски език, но и да постигнат личностно развитие. “БЕСТ” си поставя за цел да мотивира учениците да мислят критически, да се изразяват креативно, и да бъдат част от общество, което активно се интересува от бъдещето и успеха на България.