Прессъобщение преди турнирa на “БЕСТ” в Шумен

ШУМЕН ЗА ПЪРВИ ПЪТ ДОМАКИН НА “БЕСТ” ТУРНИР

На 10-11 декември 2016 г. ПГПЧЕ “Н. Й. Вапцаров” ще бъде домакин на турнир по реч и дебати, организиран от Фондация “БЕСТ”. Това ще е първият турнир за училището, както и за град Шумен. Учениците ще се състезават в следните дисциплини: дебати, публична реч и други сценични изкуства – всички от които на английски език.

Този турнир ще бъде 18-ият за Фондация “БЕСТ” и втори за учебната 2016-2017 година. На него могат да се състезават отбори от цялата страна, но предимно се насърчава участието на тези от източна България. “БЕСТ” очаква състезанието да бъде посетено от над 300 ученици.

Турнирът в Шумен е вторият от двата областни турнирa през първия учебен срок. Първото състезание се проведе във Враца на 19-20 ноември и посрещна 179 ученици. Турнирът в Шумен ще бъде последван от четири състезания през втория учебен срок: два областни турнира, ежегодния квалификационен турнир за САЩ, и национален турнир, който официално ще закрие турнирната година.

“БЕСТ” на английски е съкращение на “Български турнири по английска реч и дебати”. Основана през 2013 година, Фондация “БЕСТ” предоставя на българските ученици, изучаващи английски език, възможност да бъдат част от общност, където не само да усъвършенстват уменията си по английски език, но и да постигнат личностно развитие. “БЕСТ” си поставя за цел да мотивира учениците да мислят критически, да се изразяват креативно, и да бъдат част от общество, което активно се интересува от бъдещето и успеха на България.