Прессъобщение преди турнирa на “БЕСТ” в Пазарджик

ЕГ “Бертолт Брехт” ще бъде домакин на пролетния турнир по реч и дебати

На 11-12 февруари 2017 г. ученици от цяла България ще участват в турнир по реч и дебати на английски език в  ЕГ “Бертолт Брехт”, Пазарджик.  Това ще бъде първото събитие на Фондация “БЕСТ” за 2017-а година и третият път на ЕГ “Бертолт Брехт” като домакин. До този момент училището е приветствало ученици на два наши турнира, организирани през 2015-а и 2016-а година. Учениците ще се състезават в следните 5 дисциплини на английски език: дебати, публична реч, драматически дует, рецитиране на проза и рецитиране на поезия. Награди ще бъдат връчени за всяка една от тези категории, както и за цялостно отборно представяне.

Турнирът в Пазарджик ще бъде трети за “БЕСТ” за 2016/2017 година и общо 19-и.  На него могат да се състезават отбори от цялата страна, но предимно се насърчава участието на тези от западна България. Очаква се около 280 ученици да посетят състезанието.

Турнирът е първият от двата областни турнирa през втория учебен срок. Второто състезание ще се проведе в Бургас на 11-12 март. “БЕСТ” ще организира още два турнира през втория срок: национален турнир във Варна и квалификационен турнир за САЩ в Благоевград.

“БЕСТ” на английски е съкращение на “Български турнири по английска реч и дебати”. Основана през 2013 година, Фондация “БЕСТ” предоставя на българските ученици, изучаващи английски език, възможност да бъдат част от общност, където не само да усъвършенстват уменията си по английски език, но и да постигнат личностно развитие. “БЕСТ” си поставя за цел да мотивира учениците да мислят критически, да се изразяват креативно, и да бъдат част от общество, което активно се интересува от бъдещето и успеха на България.