Прессъобщение преди турнирa на “БЕСТ” в АУБГ

To read the Press Release in English click here!

Фондация “БЕСТ” ще организира квалификационен турнир за САЩ в Благоевград

На 1-2 април 2017 г. Американският университет в България ще бъде домакин за трети пореден път на ежегодния квалификационен турнир за САЩ в Благоевград. Изявени ученици ще се състезават в 2 дисциплини на английски език – оригинална ораторска реч и драматически дует. Състезателите, които се класират на първо и второ място във всяка дисциплина ще имат възможността да участват в националния американски турнир по реч и дебати в Бирмингам, Алабама.

Турниртът приветства участници от цялата страна. През последните 3 години 12-има участници в състезания на “БЕСТ” са участвали в националния американски турнир в Канзас, Далас и Солт Лейк Сити.

Турнирът в Благоевград е петият за “БЕСТ” за учебната 2016-2017 година. Следващият и финален турнир ще бъде националният  турнир във Варна на 21-23 април. “БЕСТ” очаква 500 ученици от цяла България да вземат участие в него.

За Фондация “БЕСТ”

“БЕСТ” на английски е съкращение на “Български турнири по английска реч и дебати”. Основана през 2013 година, Фондация “БЕСТ” предоставя на българските ученици, изучаващи английски език, възможност да бъдат част от общност, където не само да усъвършенстват уменията си по английски език, но и да постигнат личностно развитие. “БЕСТ” си поставя за цел да мотивира учениците да мислят критически, да се изразяват креативно, и да бъдат част от общество, което активно се интересува от бъдещето и успеха на България. Предоставяме възможност за участие в състезания по английска реч и дебати както в България, така и международно.