Прессъобщение преди турнирa на “БЕСТ” във Варна

To read the Press Release in English click here!

ГПЧЕ “Йоан Екзарх” и Технически университет – Варна ще бъдат домакини на националния турнир по реч и дебати

На 21-23 април 2017 г. Варна ще бъде домакин на турнир на Фондация “БЕСТ”. Това ще е първи “БЕСТ” турнир както за домакините – ГПЧЕ “Йоан Екзарх” и ТУ-Варна, така и за град Варна. Учениците ще се състезават в следните 5 дисциплини на английски език: дебати, оригинална ораторска реч, драматически дует, рецитиране на проза и рецитиране на поезия.

Турнирът във Варна ще бъде 22-ят турнир на БЕСТ и 6-и последен за учебната 2016-2017 година.

Турнирът приветства отбори по английска реч и дебати от цялата страна и цели да събере цялата общност на “БЕСТ” в един град за финален турнир, с който да се закрие учебната и състезателна година.

БЕСТ очаква около 500 души във Варна, като това включва над 360 състезатели от 35 училища.

Фондация “БЕСТ” ще организира още едно мероприятие – Вечер с БЕСТ (“An Evening with BEST”) на 27-и май в гр. София, което цели да представи организацията на потенциални донори. За повече информация следвайте страницата на БЕСТ във Фейсбук.

За Фондация “БЕСТ”

“БЕСТ” на английски е съкращение на “Български турнири по английска реч и дебати”. Основана през 2013 година, Фондация “БЕСТ” предоставя на българските ученици, изучаващи английски език, възможност да бъдат част от общност, където не само да усъвършенстват уменията си по английски език, но и да постигнат личностно развитие. “БЕСТ” си поставя за цел да мотивира учениците да мислят критически, да се изразяват креативно, и да бъдат част от общество, което активно се интересува от бъдещето и успеха на България. Предоставяме възможност за участие в състезания по английска реч и дебати както в България, така и международно.