Прессъобщение след благотворителното събитие на БЕСТ

To read the Press Release in English click here!

На 27 май Фондация “БЕСТ” организира за трета поредна година мероприятие, което представи изпълнения на различни ученици в Културен център “G8” в София. Беше една чудесна вечер, в която отпразнувахме успешната 2016-2017 година, както и нашите талантливи и отдадени ученици. Повече от 80 гости посетиха събитието и помогнаха да съберем приблизително 700 лв. за ученически стипендии и разходи, свързани с организирането на турнири.

Благотворителното събитие представи ученически представления от четирите турнира през 2016-2017 година, включително и изпълненията на четиримата ученици, които през юни 2017 ще пътуват до Бирмингам, Алабама, за да се състезават в американското национално състезание по реч и дебати, най-голямото в света. Специални гости бяха членове на “Асоциация дебати София”, Наталия Митева от “Америка за България” и членове на Фондация “Корплюс”. Други гости бяха асистентите по преподаване на английски език от Фондация “Фулбрайт” и “Америка за България”, които бяха треньори на отборите през изминалата година, бивши състезатели и съдии доброволци. Бихме искали да благодарим на партньорите ни от българо-американската комисия за образователен обмен “Фулбрайт”, Фондация “Америка за България”  и Посолството на САЩ както за подкрепата им през годините, така и за помощта им да направим тази година нашата най-успешна досега!

Фондация “БЕСТ” ще организира 6 турнира по английска реч и дебати през 2017-2018, от които 4 регионални, 1 национален и 1 квалификационен турнир за САЩ в Благоевград.