Прессъобщение преди турнирa на “БЕСТ” в Плевен

To read the Press Release in English click here!

ОУ “Йордан Йовков” ще бъде домакин на есенния турнир по реч и дебати

На 18-19 ноември 2017 г. ученици от цяла България ще участват в турнир по реч и дебати на английски език в  ОУ “Йордан Йовков”, Плевен.  Това ще бъде първото състезание на Фондация “БЕСТ” за учебната 2017-2018 година и първият път на града и на училището като домакини. Учениците ще се състезават в следните 5 дисциплини на английски език: дебати, публична реч, драматически дует, рецитиране на проза и рецитиране на поезия. Награди ще бъдат връчени за всяка една от тези категории, както и за цялостно отборно представяне.

Турнирът във Плевен ще бъде първи  за “БЕСТ” за 2017/2018 година и общо 23-и.  На него могат да се състезават отбори от цялата страна, но предимно се насърчава участието на тези от западна България. Очаква се над 250 ученици да посетят състезанието.

Турнирът е първият от двата областни турнирa през първия учебен срок. Второто състезание ще се проведе в Сливен на 9-10 декември. “БЕСТ” ще организира още четири турнира през втория срок: два регионални, турнир в АУБГ и един национален турнир.

За Фондация “БЕСТ”

“БЕСТ” на английски е съкращение на “Български турнири по английска реч и дебати”. Основана през 2013 година, Фондация “БЕСТ” предоставя на българските ученици, изучаващи английски език, възможност да бъдат част от общност, където не само да усъвършенстват уменията си по английски език, но и да постигнат личностно развитие. “БЕСТ” си поставя за цел да мотивира учениците да мислят критически, да се изразяват креативно, и да бъдат част от общество, което активно се интересува от бъдещето и успеха на България. Предоставяме възможност за участие в състезания по английска реч и дебати както в България, така и международно.