Прессъобщение преди турнирa на “БЕСТ” в Сливен

To read the Press Release in English click here!

ПГПЗЕ “Захарий Стоянов” ще бъдe домакин на есенния турнир по реч и дебати на Фондация „БЕСТ”

На 9-10 декември 2017 г. ученици от цяла България ще участват в турнир по реч и дебати на английски език в  ПГПЗЕ “Захарий Стоянов”, Сливен. Това ще бъде първият път на града и на училището като домакини. Учениците ще се състезават в следните 5 дисциплини на английски език: дебати, публична реч, драматически дует, рецитиране на проза и рецитиране на поезия, а съзтезателните кръгове ще се проведат на територията на ПГПЗЕ „Захарий Стоянов” и ППМГ “Добри П. Чинтулов”. Награди ще бъдат връчени за всяка една от тези категории, както и за цялостно отборно представяне.

Турнирът в Сливен ще бъде втори за “БЕСТ” за 2017/2018 година и общо 24-и. На него могат да се състезават отбори от цялата страна, но предимно се насърчава участието на тези от западна България. Над 370 души се очаква да бъдат част от състезанието, като 270 от тях ще са ученици.

Турнирът е вторият от двата областни турнирa през първия учебен срок. Първото състезание се проведе в Плевен на 18 ноември 2017г. “БЕСТ” ще организира още четири турнира през втория срок: два регионални турнира, един, който ще се проведе в Американския университет в Благоевград, и един национален турнир.

За Фондация “БЕСТ”

“БЕСТ” на английски е съкращение на “Български турнири по английска реч и дебати”. Основана през 2013 година, Фондация “БЕСТ” предоставя на българските ученици, изучаващи английски език, възможност да бъдат част от общност, където не само да усъвършенстват уменията си по английски език, но и да постигнат личностно развитие. “БЕСТ” си поставя за цел да мотивира учениците да мислят критически, да се изразяват креативно, и да бъдат част от общество, което активно се интересува от бъдещето и успеха на България. Предоставяме възможност за участие в състезания по английска реч и дебати както в България, така и международно.