Прессъобщение преди турнирa на “БЕСТ” в София

To read the Press Release in English click here!

119 СОУ “Акад. Михаил Арнаудов” ще бъде домакин на пролетния турнир по реч и дебати

На 17-18 февруари 2018 г. ученици от цяла България ще участват в турнир по реч и дебати на английски език в 119 СОУ “Михаил Арнаудов”, София.  Това ще бъде първият път на 119 СОУ “Михаил Арнаудов” като домакин. Учениците ще се състезават в следните 5 дисциплини на английски език: дебати, публична реч, драматически дует, рецитиране на проза и рецитиране на поезия. Награди ще бъдат връчени за всяка една от тези категории, както и за цялостно отборно представяне.

Турнирът в София ще бъде трети за “БЕСТ” за 2017/2018 година и общо 25-и.  На него могат да се състезават отбори от цялата страна, но предимно се насърчава участието на тези от западна България. Очаква се около 500 души да посетят състезанието, сред които 350 ученици, което го прави най-големия турнир за тази година.

Турнирът е първият от двата областни турнирa през втория учебен срок. Второто състезание ще се проведе в Добрич на 10-11 март. “БЕСТ” ще организира още два големи турнира през втория срок: национален турнир в Пловдив и международен турнир в Американския университет  в Благоевград, в които ще участват отбори от целия Балкански полуостров.

За Фондация “БЕСТ”

“БЕСТ” на английски е съкращение на “Български турнири по английска реч и дебати”. Основана през 2013 година, Фондация “БЕСТ” предоставя на българските ученици, изучаващи английски език, възможност да бъдат част от общност, където не само да усъвършенстват уменията си по английски език, но и да постигнат личностно развитие. “БЕСТ” си поставя за цел да мотивира учениците да мислят критически, да се изразяват креативно, и да бъдат част от общество, което активно се интересува от бъдещето и успеха на България. Предоставяме възможност за участие в състезания по английска реч и дебати както в България, така и международно.