Прессъобщение преди турнирa на “БЕСТ” в Добрич

To read the Press Release in English click here!

ЕГ “Гео Милев” – Добрич ще бъде домакин на пролетния турнир по реч и дебати

На 10-11 март 2018 г. ученици от цяла България ще участват в турнир по реч и дебати на английски език в ЕГ ‘Гео Милев”, Добрич.  Това ще бъде първият път на училището и на града като домакини. Учениците ще се състезават в следните 5 дисциплини на английски език: дебати, публична реч, драматически дует, рецитиране на проза и рецитиране на поезия. Награди ще бъдат връчени за всяка една от тези категории, както и за цялостно отборно представяне.

Турнирът в Добрич ще бъде четвърти за “БЕСТ” за 2017/2018 година и общо 26-и. В него могат да се състезават отбори от цялата страна, но предимно се насърчава участието на тези от западна България. Очаква се около 300 души да посетят състезанието, сред които почти 250 ученици участници от 19 различни отбора

Турнирът ще е последният от четирите областни турнирa през тази година и втория регионален за втория учебен срок. “БЕСТ” ще организира още два големи турнира през втория срок: национален турнир в Пловдив и международен турнир в Американския университет  в Благоевград, в които ще участват отбори от целия Балкански полуостров.

За Фондация “БЕСТ”

“БЕСТ” на английски е съкращение на “Български турнири по английска реч и дебати”. Основана през 2013 година, Фондация “БЕСТ” предоставя на българските ученици, изучаващи английски език, възможност да бъдат част от общност, където не само да усъвършенстват уменията си по английски език, но и да постигнат личностно развитие. “БЕСТ” си поставя за цел да мотивира учениците да мислят критически, да се изразяват креативно, и да бъдат част от общество, което активно се интересува от бъдещето и успеха на България. Предоставяме възможност за участие в състезания по английска реч и дебати както в България, така и международно.