Прессъобщение след турнира Balkan Voices

To read the Press Release in English click here!

На 31 март – 1 април Фондация “БЕСТ” и Американския университет в България (АУБГ) проведоха първия за страната международен турнир по английска реч, “Балкански гласове”. 39 ученици взеха участие като задачата на всеки от тях беше да изнесе десетминутна реч на важна за обществото тема или проблем.

Състезанието се проведе на красивия кампус на АУБГ с помощта на треньорите на състезателите и техните продружители, както и няколко студенти, бивши възпитаници на университета, които взеха участие като съдии. “Балкански гласове” приветства нови попълнения към семейството на Фондацията – това бяха ученици от училища в София, Якоруда, Свиленград, Добрич, Полски Тръмбеш и Националния колеж “Йон Лука Караджале” в Букурещ, Румъния, за което това беше първо състезание на “БЕСТ”.

Фондация “БЕСТ” изказва благодарности към Боряна Шалявска, Стефан Новоселски и целия офис по приемите на АУБГ, както и към Професор Анна Ювиская, Андрей Атанасов, бивш възпитаник, екипът на AUBG Spring Awakening, и бившия президент на Република България – Росен Плевнелиев.

“Балкански гласове” беше петият турнир за учебната 2017-2018 година. “БЕСТ” проведе четири областни турнири в Плевен, Сливен, София и Добрич. Последното състезание ще бъде национално и ще се проведе в Пловдив на 27-29 април 2018.