Прессъобщение преди турнирa на “БЕСТ” в Пловдив

To read the Press Release in English click here!

Аграрният университет в Пловдив ще бъде домакин на националния турнир по реч и дебати

На 27-29 април 2018 г. Аграрният университет в Пловдив ще бъде домакин на националния турнир по речи и дебати на Фондация “БЕСТ”. Ученици от цяла България ще се състезават в следните 5 дисциплини на английски език: дебати, публична реч, драматически дует, рецитиране на проза и рецитиране на поезия.

Турнирът в София ще бъде пети за “БЕСТ” за учебната 2017-2018 година и общо 27-и. Очаква се около 500 души да посетят състезанието, сред които 400 участници, което го прави най-големия турнир за тази година. На турнира ще присъстват почетни гости от българо-американската комисия за образователен обмен “Фулбрайт”, американското посолство, “Заедно в час”, както и представители на Аграрния университет.

Турнирът е последен за тази учебна година и най-големия в историята на фондацията. През този сезон “БЕСТ” организира четири областни турнира, в Плевен, Сливен, София и Добрич, както и първия за България международен турнир по реч с подкрепата на Американския университет в България – “Балкански гласове”. Учебната 2017-2018 беше първата година на “БЕСТ”, включена в календара по извънкласни активности за гимназисти  на МОН.

За Фондация “БЕСТ”

“БЕСТ” на английски е съкращение на “Български турнири по английска реч и дебати”. Основана през 2013 година, Фондация “БЕСТ” предоставя на българските ученици, изучаващи английски език, възможност да бъдат част от общност, където не само да усъвършенстват уменията си по английски език, но и да постигнат личностно развитие. “БЕСТ” си поставя за цел да мотивира учениците да мислят критически, да се изразяват креативно, и да бъдат част от общество, което активно се интересува от бъдещето и успеха на България. Предоставяме възможност за участие в състезания по английска реч и дебати както в България, така и международно.