Турнир Balkan Voices в Американски Университет в България

На 31-ви март и 1-ви април Фондация “БЕСТ” в партньорство с Американския университет в България (АУБГ) ще организаизира първия за България международен турнир по ораторство, “Балкански гласове”. Участниците ще имат възможността както да се състезават, така и да участват в обиколки на кампуса на университета, в работилници по умения и в дискусии с преподаватели и ученици от АУБГ, целящи да запознаят участниците с атмосферата на университета.

Американският университет в България е дългогодишен партньор на Фондация “БЕСТ”. Турнирът “Балкански гласове” ще бъде шестото съвместно за двете институции състезание. Общо 41 ученици от цяла България и от Националния колеж в Румъния “Йон Лука Караджале”, заедно с техните съдии и треньори се очаква да присъстват. Доброволци на турнира ще бъдат няколко студенти от АУБГ, както и ученици от ЕГ “Акад. Людмил Стоянов”.

“Балкански гласове” ще бъде петият за учебната 2017-2018-а година турнир. Фондация “БЕСТ” проведе общо четири областни турнира в Плевен, Сливен, София и Добрич тази година. Сезонът ще кулминира с националното състезание в Аграрния университет в Пловдив на 27-28-ми април.