Прессъобщение преди турнира на "БЕСТ" във Враца през 2018 г.

ПЕГ “Йоан Екзарх” ще бъде домакин на есенния турнир по реч и дебати

На 17-18 ноември 2018 г. ученици от цяла България ще участват в турнир по реч и дебати на английски език в ПЕГ “Йоан Екзарх”, гр. Враца. Това ще бъде първото състезание на Фондация “БЕСТ” за учебната 2018-2019 година и вторият път на града и на училището като домакини. Учениците ще се състезават в следните 5 дисциплини на английски език: дебати, публична реч, драматически дует, рецитиране на проза и рецитиране на поезия. Награди ще бъдат връчени за всяка една от тези категории, както и за цялостно отборно представяне.

Турнирът във Враца ще бъде първи  за “БЕСТ” за 2018/2019 година и общо 29-и.  На него могат да се състезават отбори от цялата страна, но предимно се насърчава участието на тези от западна България. Очаква се над 280 ученици да посетят състезанието.

Турнирът е първият от двата областни турнирa през първия учебен срок. Второто състезание ще се проведе в Сливен на 1-2 декември. “БЕСТ” ще организира още четири турнира през втория срок: два регионални, един национален и един международен турнир.

За Фондация “БЕСТ”

“БЕСТ” на английски е съкращение на “Български турнири по английска реч и дебати”. Основана през 2013 година, Фондация “БЕСТ” предоставя на българските ученици, изучаващи английски език, възможност да бъдат част от общност, където не само да усъвършенстват уменията си по английски език, но и да постигнат личностно развитие. “БЕСТ” си поставя за цел да мотивира учениците да мислят критически, да се изразяват креативно, и да бъдат част от общество, което активно се интересува от бъдещето и успеха на България. Предоставяме възможност за участие в състезания по английска реч и дебати както в България, така и международно.