Прессъобщение преди турнира на "БЕСТ" в София през 2019 г.

УНИВЕРСИТЕТЪТ ЗА НАЦИОНАЛНО И СВЕТОВНО СТОПАНСТВО ЩЕ БЪДЕ ДОМАКИН НА НАЦИОНАЛНИЯ ТУРНИР ПО РЕЧ И ДЕБАТИ

На 19-21 април 2019 г. ученици от цяла България ще участват в турнир по реч и дебати на английски език в университетът за национално и световно стопанство гр. София. Университетът за първи път става домакин на турнир на фондация “БЕСТ”. Учениците ще се състезават в следните 5 дисциплини на английски език: дебати, публична реч, драматически дует, рецитиране на проза и рецитиране на поезия. Награди ще бъдат връчени за всяка една от тези категории, както и за цялостно отборно представяне.

Турнирът в София ще бъде 6-ият  за “БЕСТ” за 2018-2019 учебна година и общо 34-ият.  На него могат да се състезават отбори от цялата страна, но предимно се насърчава участието на тези достигнали до финали или полуфинали на миналите турнири през учебната година, както и на най-добрите 6 отбора по дебати от всяко състезание. Очаква се над 400 ученици да посетят състезанието, превръщайки този турнир в най-мащабния за годината.

За Фондация “БЕСТ”

“БЕСТ” на английски е съкращение на “Български турнири по английска реч и дебати”. Основана през 2013 година, Фондация “БЕСТ” предоставя на българските ученици, изучаващи английски език, възможност да бъдат част от общност, където не само да усъвършенстват уменията си по английски език, но и да постигнат личностно развитие. “БЕСТ” си поставя за цел да мотивира учениците да мислят критически, да се изразяват креативно, и да бъдат част от общество, което активно се интересува от бъдещето и успеха на България. Предоставяме възможност за участие в състезания по английска реч и дебати както в България, така и международно.