Фондация „БЕСТ” организира второто си състезание за сезона

От 26-ти до 28-ми ноември, 2021 г. Фондация „БЕСТ” ще организира 44-то си състезание. Участниците ще се състезават в 5 дисциплини на английски език: дебати в стил „World School”, публична реч, драматичен дует, рецитиране на проза и рецитиране на поезия. 

Поради епидемичната обстановка, която цари навсякъде, Фондацията организира всички свои събития във виртуалното пространство, като се възползва от съответния софтуер за видео-конферентни разговори. Въпреки липсата на физическо присъствие, събитието все пак ще събере стотици ученици и учители от България, както и хора от цял свят, които са част от общността на „БЕСТ”. 

И тази година регионалните ни състезания са спонсорирани от Американското посолство в София. 

Ние се гордеем с това, че нашите съдии продължават да участват активно в състезанията, които организираме. Те имат основна заслуга за успеха на турнирите и благодарение на тях участниците имат възможността да подобрят уменията си по критично мислене и ораторство. Някои от съдиите, които ни помогнаха през миналия срок, включват Анджела Родел, управител на Българо-американската комисия за образователен обмен „Фулбрайт”, Димитър Кенаров, български журналист, както и още много специалисти и студенти.

Краси Шапкарова, съдийка и част от академичната институция „Carey Business School” от университета „Джон Хопкинс” коментира: „За пръв път съдийствам и мога да кажа само едно: участниците са невероятни! Това е прекрасна възможност за ученици!”

Фондацията вече проведе първото си състезание за участниците от западната част на страната. По време на пролетния семестър ще бъдат проведени още 4 турнира. 

За Фондация “БЕСТ”

“БЕСТ” на английски е съкращение на “Български турнири по английска реч и дебати”. Основана през 2013 година, Фондация “БЕСТ” предоставя на българските ученици, изучаващи английски език, възможност да бъдат част от общност, където не само да усъвършенстват уменията си по английски език, но и да постигнат личностно развитие. “БЕСТ” си поставя за цел да мотивира учениците да мислят критично, да се изразяват креативно, и да бъдат част от общество, което активно се интересува от бъдещето и успеха на България. Предоставяме възможност за участие в състезания по английска реч и дебати както в България, така и международно.

КОНТАКТИ: Петър Дончев, заместник-управител assistant.director@bestfoundation.bg


BEST Foundation