Фондация „БЕСТ“ организира виртуално събитие

От 19-ти до 21-ви февруари 2021 година Фондацията ще организира третото регионално състезание за текущата 2020-2021 учебна година. Участниците ще се състезават в пет дисциплини на английски език: дебати в стил „World Schools“, публична реч, драматически дует, рецитиране на проза и рецитиране на поезия.

Поради епидемичната обстановка, Фондацията организира всички свои събития във виртуално пространство, като се възползва от съответните онлайн платформи. Въпреки липсата на физическото присъствие, събитията събират стотици ученици и учители от България,  както и хора от цял свят, които са от общността на „БЕСТ“.

Пролетното западно регионално състезание ще бъде 40-то събитие на Фондацията, както и третото, което се реализира изцяло във виртуалното пространство, благодарение на платформи като „Zoom“ и „Discord“.

Анна Фюселие, управител на настоятелството на Фондацията, и Рийд Фурубаяши, негов заместник-управител, издават становището: „Въпреки че знаем колко е важно събитията ни да се провеждат лице в лице, трябваше да направим тежкия избор. Ние имаме отговорност да опазим здравето на нашите ученици, учители, треньори, доброволци и всички хора от други общности“. 

Управителният съвет на „БЕСТ“, който се състои главно от доброволци, ще извършва своята дейност на територията на Американски университет в България, за да могат по-лесно да осъществяват церемониите по откриване и закриване.

Ние се гордеем с това, че въпреки сегашните непредвидени обстоятелства нашите съдии продължават да участват активно в нашите състезания. Благодарение на тях участниците имат възможността да се подобрят и развият. Някои от нашите съдии, които ни помогнаха през миналия срок, включват Анджела Родел, управител на Българо-американска комисия за образователен обмен „Фулбрайт”, Димитър Кенаров, български журналист, както и още много специалисти и студенти.

Краси Шапкарова, съдийка и част от академичната институция „Carey Business School” от университета „Джонс Хопкинс” коментира: „За пръв път съдийствам и мога да кажа само едно: участниците са невероятни! Това е прекрасна възможност за ученици!”.

Фондацията е планирала още три състезания през тази учебна година. Един регионален турнир, един национален турнир, където победителите от миналите регионалните турнири се състезават със своите връстници, и също един международен турнир по ораторство, в който участват гимназисти от балканските ни съседки.

За Фондация “БЕСТ”

“БЕСТ” на английски е съкращение на “Български турнири по английска реч и дебати”. Основана през 2013 година, Фондация “БЕСТ” предоставя на българските ученици, изучаващи английски език, възможност да бъдат част от общност, където не само да усъвършенстват уменията си по английски език, но и да постигнат личностно развитие. “БЕСТ” си поставя за цел да мотивира учениците да мислят критично, да се изразяват креативно, и да бъдат част от общество, което активно се интересува от бъдещето и успеха на България. Предоставяме възможност за участие в състезания по английска реч и дебати както в България, така и международно.

КОНТАКТИ: Петър Дончев, заместник-управител assistant.director@bestfoundation.bg 

BEST Foundation